توربین های بادی

به وبلاگ اموزش ترید و سیگنال خرید و فروش ارزهای دیجیتال خوش آمديد

عضويت در وبلاگ
منوي اصلي
صفحه نخست
پست الکترونيک
آرشيو مطالب
فهرست مطالب وبلاگ
پروفایل
موضوعات
کنفرانسهای مهندسی برق
PLC و اتوماسیون صنعتی
رباتیک
کنکور دکتری برق
کنکور کارشناسی ارشد برق
کنکورکاردانی به کارشناسی برق
سوالات و منابع آزمون نظام مهندسی
پروژه های برق
کتب مهندسی برق
حل المسائل کتب مهندسی برق
تازه های علمی برق
مطالبی آموزشی در برق قدرت
مطالبی آموزشی در الکترونیک
مطالبی آموزشی در کنترل
جزوات مهندسی برق
مقالات مهندسی برق
گزارش کار آموزی برق
برق (صنعتی و ساختمان)
MATLAB
هوش مصنوعی
نرم افزارهای برق
میکروکنترلر
سرگرمی
استخدامی
کنکور کاردانی برق
منطق فازی
پردازش تصویر
پایان نامه کارشناسی ارشد
علمی
خلاقیت
رساله دکتری
جدیدترین یوزرنیم و پسورد نود 32
اضافات


نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

خبرنامه وب سایت:





آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 23
بازدید دیروز : 421
بازدید هفته : 446
بازدید ماه : 444
بازدید کل : 784806
تعداد مطالب : 177
تعداد نظرات : 42
تعداد آنلاین : 1

ابزار وبلاگنویسان

ابزار وبلاگنویسی

اللّهُمَّ كُنْ لِوَلِيِّكَ الْحُجَّةِ بْنِ الْحَسَنِ صَلَواتُكَ عَلَيْهِ وَعَلى آبائِهِ في هذِهِ السّاعَةِ وَفي كُلِّ ساعَةٍ وَلِيّاً وَحافِظاً وَقائِدا ‏وَناصِراً وَدَليلاً وَعَيْناً حَتّى تُسْكِنَهُ أَرْضَك َطَوْعاً وَتُمَتِّعَهُ فيها طَويلاً




در اين وبلاگ
در كل اينترنت
آخرین مطالب
طراح قالب

Template By: NazTarin.Com

تبلیغات

توربین های بادی

 

 

توربین‌های بادی واقعی را این‌گونه در آزمایشگاه آزمایش می‌کنند

فناوری - آزمایشگاه‌هایی وجود دارند که قادرند آزمایش‌های پیش از ساخت سازه‌های مهندسی را بر روی نمونه‌هایی با اندازه حقیقی انجام دهند. مرکز کامپوزیت‌ها و سازه‌های پیشرفته آمریکا یکی از این آزمایشگاه‌هاست.

محمود حاج‌زمان: معمولا مهندسان قبل از ساخت سازه‌های پیچیده یا حساس، اقدام به ساخت مدل‌های کوچک‌تر از آنها می‌کنند و با انجام آزمایش‌های گوناگون بر روی این مدل‌ها، از استحکام و درستی طرح خود اطمینان حاصل می‌نمایند. اما آزمایشگاه‌هایی در دنیا وجود دارند که قادرند این آزمایش‌ها را برای نمونه‌هایی با اندازه حقیقی انجام دهند. آزمایشگاه جدید مرکز کامپوزیت‌ها و سازه‌های پیشرفته (ASCC) ایالات متحده یکی از این آزمایشگاه‌هاست که لری پارنت، مهندس دانشگاه مین آمریکا وظیفه تست پره‌های توربین‌های بادی در ابعاد واقعی را در آنجا بر عهده دارد.
به گزارش پاپ‌ساینس، پره‌های 75 متری توربین‌های بادی که از کامپوزیت فایبرگلاس ساخته شده‌اند تنش‌های زیادی را تحمل می‌کنند: اغلب این پره‌ها تحت تنش وارد بر آنها خم می‌شوند تا اینکه نهایتا بشکنند. در آزمایشگاه باد فراساحلی (OWL) این مرکز، پره‌های ساخته شده تحت بارگذاری‌های سنگین خرد می‌شوند تا نهایتا پره‌ای طراحی شود که قادر به تحمل شرایط سخت آب و هوایی 30 کیلومتری ساحل خلیج مین در اقیانوس اطلس باشد. به گفته حبیب داگر، رئیس تاسیسات ASCC، این خلیج آینده انرژی فراساحلی در ایالات متحده است. این خلیج رو به منطقه طوفانی اقیانوس اطلس شمالی قرار دارد و محل وزش بادهای کلاس 7 است. در نتیجه توربین‌های بادی که در این فاصله از ساحل و در کریدور بادخیز بین کانزاس و تگزاس قرار می‌گیرند، می‌توانند انرژی بیشتری نسبت به توربین‌های واقع در خشکی تولید کنند. به تعبیر داگر، خلیج مین «عربستان سعودی نیروی باد» است.


برای خم کردن یک پره، مهندسان آن را به روی یک دیوار بتنی مجهز به یک صفحه فولادی سوراخ‌دار بالا می‌کشند، و انتهای آن را همانند یک دوشاخه برقی عظیم که داخل پریز قرار می‌گیرد، به درون این صفحه سوراخ‌دار چفت می‌کنند. سپس به مدت یک هفته، مهندسان قلاب‌هایی را به انتهای دیگر آن وصل می‌کنند و با استفاده از جرثقیل‌های کوچک به آن گشتاور اعمال می‌کنند. تاسیسات ASCC یکی از دو مرکز واقع در ایالات متحده است که پره‌هایی با ابعاد حقیقی را تحت آزمایش تنش قرار می‌دهد، و تنها آزمایشگاهی است که ساخت و آزمایش پره‌های توربین‌های بادی در یک مرکز واحد انجام می‌شود. این آزمایشگاه 3400 مترمربع وسعت دارد و به راحتی می‌تواند یک زمین بیسبال استاندارد را در خود جا دهد.
در حال حاضر مهندسان این آزمایشگاه مشغول ساخت استخر موج و مخزن شناوری آب شور این مرکز با گنجایش 1300 مترمکعب هستند؛ تا بتوانند با ساخت توربین‌هایی با مقیاس یک پنجاهم، اقدام به شبیه‌سازی و آزمایش وضعیت آنها در عمق 25 متری دریا و بادهایی با سرعت 230 کیلومتر در ساعت بپردازند.


 

توان بادی  تبدیل انرژی باد به نوعی مفید از انرژی مانند انرژی الکتریکی (با استفاده از توربین‌های بادیانرژی مکانیکی (مثلاً در آسیاب‌های بادی یا پمپ‌های بادی) و یا پیش‌رانش قایق‌ها و کشتی‌ها (مثلاً در قایق‌های بادبانی) است. در آسیاب‌های بادی از انرژی باد مستقیماً برای خرد کردن دانه‌ها و یا پمپ کردن آب استفاده می‌شود. در انتهای سال ۲۰۱۰، میزان ظرفیت نامی تولید برق بادی در سراسر جهان برابر ۱۹۷ گیگاوات بود.امروزه توان بادی در دنیا ظرفیت تولید سالانه ۴۳۰ تراوات ساعت انرژی الکتریکی را دارد که این میزان، ۲٫۵٪ مصرف برق دنیاست. در ۵ سال گذشته، رشد متوسط سالانه در توان بادی دنیا ۲۷٫۶٪ بوده و انتظار می‌رود که سهم باد در تولید انرژی الکتریکی دنیا تا سال ۲۰۱۳ به ۳٫۳۵٪ و تا سال ۲۰۱۸ به ۸٪ برسد.


کشورهای دانمارک با ۲۱٪، پرتغال با ۱۸٪، اسپانیا با ۱۶٪، ایرلند با ۱۴٪ و آلمان با ۹٪ از نظر درصد تولید برق بادی از کل تولید انرژی الکتریکی در جایگاه‌های نخست قرار دارند. در سال ۲۰۱۱، ۸۳ کشور در دنیا از توان بادی برای تولید برق استفاده کرده‌اند.

انرژی بادی در مقادیر زیاد در مزارع بادی تولید و به شبکه الکتریکی متصل می‌شود. از توربین‌ها در تعداد کم معمولاً فقط برای تامین برق در مناطق دور افتاده استفاده می‌شود.

اما از جمله دلایل تمایل کشورها برای افزایش ظرفیت تولید برق بادی مزایا بسیار زیاد این روش تولید انرژی الکتریکی است چراکه انرژی بادی فراوان، تجدیدپذیر و پاک است، در همه جای دنیا وجود دارد و همچنین در مقایسه با استفاده از انرژی سوخت‌های فسیلی میزان کمتری گاز گلخانه‌ای منتشر می‌کند.

قدیمی‌ترین روش استفاده از انرژی باد، به ایران باستان باز می‌گردد. برای نخستین بار، ایرانیان موفق شدند با استفاده از نیروی باد، دلو (دولاب) یا چرخ چاه را به گردش درآورده و از چاه‌های آب خود، آب را به سطح مزارع برسانند.

انرژی باد

منشا باد یک موضوع پیچیده‌است. از آنجاییکه زمین بطور نامساوی به وسیله نور خورشید گرم می‌شود بنابراین در قطب‌ها انرژی گرمایی کمتری نسبت به مناطق استوایی وجود دارد همچنین درخشکی‌ها تغییرات دما با سرعت بیشتری انجام می‌پذیرد و بنابراین خشکی‌ها زمین نسبت به دریاها زودتر گرم و زودتر سرد می‌شوند. این تفاوت دمای جهانی موجب به وجود آمدن یک سیستم جهانی تبادل حرارتی خواهد شد که از سطح زمین تا هوا کره، که مانند یک سقف مصنوعی عمل می‌کند، ادامه دارد. بیشتر انرژی که در حرکت باد وجود دارد را می‌توان در سطوح بالای جو پیدا کرد جایی که سرعت مداوم باد به بیش از ۱۶۰ کیلومتر در ساعت می‌رسد و سرانجام باد انرژی خود را در اثر اصطکاک با سطح زمین و جو از دست می‌دهد.

یک برآورد کلی اینگونه می‌گوید که ۷۲ تراوات (TW) انرژی باد بر روی زمین وجود دارد که پتانسیل تبدیل به انرژی الکتریکی را دارد و این مقدار قابل ترقی نیز هست.

توان پتانسیل توربین 

انرژی موجود در باد را می‌توان با عبور آن از داخل پره‌های و سپس انتقال گشتاور پره‌ها به روتور یک ژنراتور استخراج کرد. در این حالت میزان توان تبدیلی با تراکم باد، مساحت ناحیه جاروب شده توسط پره و مکعب سرعت باد بستگی دارد. به این ترتیب میزان توان قابل تبدیل در باد را می‌توان به این ترتیب به دست آورد:: P = egin{matrix}frac{1}{2}end{matrix}alpha
hopi r^2 v^3

که در این فرمول P توان تبدیلی به وات، α ضریب بهره‌وری (که به طراحی توربین وابسته‌است)، ρ تراکم باد بر حسب کیلوگرم بر مترمکعب، r شعاع پره‌های توربین برحسب متر و v سرعت باد برحسب متر بر ثانیه‌است.

زمانی که توربین انرژی باد را می‌گیرد سرعت باد کم خواهد شد که این خود باعث جدا شدن باد می‌شود. آلبرت بتز (Albert Betz) فیزیکدان آلمانی در ۱۹۱۹ اثبات کرد که یک توربین حداکثر می‌تواند ۵۹ درصد از انرژی بادی را که در مسیر آن می‌وزد را استخراج کند و به این ترتیب α در معادله بالا هرگز بیشتر از ۰٫۵۹ نخواهد شد.

از ترکیب این قانون با معادله بالا می‌توان اینگونه نتیجه گرفت:

نمودار میزان و پیشبینی استفاده از برق بادی در سال‌های 1997 تا 2010
  • حجم هوایی که از منطقه جاروب شده توسط پره‌ها عبور می‌کند به میزان سرعت باد و چگالی هوا وابسته‌است. برای مثال در روزی سرد با دمای ۱۵ درجه سانتی‌گراد (۵۹ درجه فارنهایت) در سطح دریا، چگالی هوا برابر ۱٫۲۲۵ کیلوگرم بر متر مکعب است. در این حالت عبور بادی با سرعت ۸ متر بر ثانیه در روتوری به شعاع ۱۰۰ متر تقریباً موجب عبور ۷۷٬۰۰۰ کیلوگرم باد در منطقه جاروب شده توسط پره‌ها خواهد شد.
  • انرژی جنبشی حجم مشخصی هوا به مجذور سرعت آن وابسته‌است و از آنجایی که حجم هوای عبور از توربین به صورت خطی با سرعت رابطه دارد، میزان توان قابل دسترسی در یک توربین با مکعب سرعت نسبت مستقیم دارد. مجموع توان در مثال بالا در توربینی با شعاع جاروب ۱۰۰ متر برابر ۲٫۵ مگاوات است که بر طبق قانون بتز بیشترین میزان انرژی استخراج شده از آن تقریباً برابر ۱٫۵ مگاوات خواهد بود.

توزیع سرعت باد

میزان باد دائما تغییر می‌کند میزان متوسط مشخص شده برای یک منطقه خاص صرفاً نمی‌تواند میزان تولید توریبن بادی نصب شده در آن منطقه را مشخص کند. برای مشخص کردن فراوانی سرعت باد در یک منطقه معمولاً از یک ضریب توزیع در اطلاعات جمع‌آوری شده مربوط به منطقه استفاده می‌کنند. مناطق مختلف دارای مشخصه توزیع سرعت متفاوتی هستند. مدل رایلی (Rayleigh model) به طور دقیقی میزان ضریب توزیع سرعت در بسیاری مناطق را منعکس می‌کند.

از آنجاییکه بیشتر توان تولیدی در سرعت بالای باد تولید می‌شود، بیشتر انرژی تولیدی در بازه‌های زمانی کوتاه تولید می‌شود. بر طبق الگوی لی رنچ نیمی از انرژی تولیدی تنها در ۱۵٪ از زمان کارکرد توربین تولید می‌شود و در نتیجه نیروگاه‌های بادی مانند نیروگاه‌های سوختی دارای تولید انرژی پایداری نیستند. تاسیساتی که از برق بادی استفاده می‌کنند باید از ژنراتورهای پشتیبانی برای مدتی که تولید انرژی در توربین بادی پایین است استفاده کنند.

پیش‌بینی پذیری

با توجه به تغییرات باد قابلیت پیش‌بینی محدودی (ساعتی یا روزانه) برای خروجی نیروگاه‌های بادی وجود دارد. مانند دیگر منابع انرژی تولید باد نیز باید از قابلیت برنامه ریزی برخوردار باشد اما طبیعت باد این پدیده را ذاتا متغیر می‌کند. گرچه از روش‌هایی برای پیش‌بینی تولید توان این نیروگاه‌ها استفاده می‌شود اما در کل قابلیت پیش‌بینی پذیری این نیروگاه‌ها پایین است. این عیب این گونه نیروگاه‌ها معمولاً باستفاده از روش‌های ذخیره سازی انرژی مانند استفاده از نیروگاه‌های آب تلمبه‌ای تا حدودی بر طرف می‌شود.


 

ضریب ظرفیت

تا زمانی که سرعت باد ثابت نباشد تولید سالیانه انرژی الکتریکی توسط نیروگاه بادی هرگز برابر حاصل ضرب توان تولیدی نامی در مجموع ساعت کار آن در یک سال نخواهد شد. نسبت میزان توان حقیقی تولید شده توسط نیروگاه و ماکزیمم ظرفیت تولیدی نیروگاه را ضریب ظرفیت می‌نامند. یک نیروگاه بادی نصب شده در یک محل مناسب در ساحل ضریب ظرفیتی سالیانه‌ای در حدود ۳۵٪ دارد. برعکس نیروگاه‌های سوختی ضریب ظرفیت در یک نیروگاه بادی به شدت به خصوصیات ذاتی باد وابسته‌است. ضریب ظرفیت در انواع دیگر نیروگاه‌ها معمولاً به بهای سوخت و زمان مورد نیاز برای انجام عملیات تعمیر بستگی دارد. از آنجایی که نیروگاه‌های هسته‌ای دارایهزینه سوخت نسبتاً پایینی هستند بنابراین محدویت‌های مربوط به تامین سوخت این نیروگاه‌ها نسبتاً پایین است که این خود ضریب ظرفیت این نیروگاه‌ها را به حدود ۹۰٪ می‌رساند. نیروگاه‌هایی که از توربین‌های گاز طبیعی برای تولید انرژی الکتریکی استفاده می‌کنند به علت پر هزینه بودن تامین سوخت معمولاً تنها در زمان اوج مصرف به تولید می‌پردازند. به همین دلیل ضریب ظرفیت این توربین‌ها پایین بوده و معمولاً بین ۵-۲۵٪ می‌باشد.

بنا به یک تحقیق در دانشگاه استندورد که در نشریه کاربردی هواشناسی و اقلیم‌شناسی نیز به چاپ رسیده در صورت ساخت بیش از ده مزرعه بادی در مناطق مناسب و به طور پراکنده می‌توان تقریباً از ۳/۱ انرژی تولیدی آنها برای تغذیه مصرف کننده‌های دائمی استفاده کرد.

بزرگترین توربین بادی جهان

بزرگترین توربین بادی جهان درحال حاضر در دریای شمال در فاصله ۲۴ کیلومتری سواحل اسکاتلند نصب شده و در حال آزمایش است. این نخستین باری است که توربین‌هایی به این ابعاد در دریا آزمایش می‌شوند. ژنراتور توربین‌ها در عمق ۴۴ متری سطح دریا کار گذاشته شده‌است که در نوع خود رکورد جدیدی است. توربین‌هایی در این ابعاد برای نصب در دریا و دور از ساحل مناسب هستند تا از وزش پیوسته و بدون تلاطم باد بهره‌گیری کنند. انتظار می‌رود این توربین‌ها ۹۶ درصد اوقات شبانه‌روز (۸۴۴۰ ساعت در سال) در حال کار باشند.


نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:

[+] نوشته شده توسط Ahmad & Yasser در چهار شنبه 30 فروردين 1391برچسب:, در ساعت 8:54 | |

درباره وبلاگ

(( به وبلاگ مهندسی برق خوش آمدید )) هیچ ثروتی چون عقل و هیچ فقری چون جهل و هیچ میراثی چون ادب و هیچ پشتیبانی چون مشورت نخواهد بود.
آرشيو
شهريور 1398
شهريور 1391
مرداد 1391
تير 1391
خرداد 1391
ارديبهشت 1391
فروردين 1391
آمار
روز بخير كاربر مهمان!
آمار بازديدها:
افراد آنلاين:
تعداد بازديدها:

مدير سایت :
Ahmad & Yasser
لينكستان
رام رایگان گوشی های هواوی
بیت کوین رایگان
برق الکترونیک 90
تخصصی برق
فول موزیک
فراجهش برق ماندگار
مخابرات میدان مخابرات سیستم
برق 90 دانشگاه شیراز
موبایل
مرجع نرم افزار بادا
1000 سایت
علم و فناوری
گوگل لینک
انجمن مهندسین برق و الکترونیک آمریکا IEEE
Electrical Power (برق قدرت)
کتابخانه مرکزی دانشگاه شریف
فیلم های آموزشی رشته کامپیوتر
روباتیک برای بشریت
دانلود نرم افزار رایگان
دانشنامه سیستم های مخابراتی و برقی
برق

تبادل لینک هوشمند
برای تبادل لینک  ابتدا ما را با عنوان مهندسی برق (Electrical engineering ) و آدرس powercontrol.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.





فال حافظ

قالب های نازترین

جوک و اس ام اس

زیباترین سایت ایرانی

جدید ترین سایت عکس

نازترین عکسهای ایرانی

بهترین سرویس وبلاگ دهی

وبلاگ دهی LoxBlog.Com


لينكدوني

سیستم پایانامه های دانشجویان دانشگاه تهران
دسترسی به نسخه الکترونیکی تمام متن پایان نامه های بعضی از مراکز آموزشی دنیا
فهرست آگهی های استخدام سراسر کشور
یوزرنیم و پسورد سایتهای علمی
آخرین اطلاع از کنفرانس ها
آخرین اخبار ایران و جهان
مرکز اطلاع رسانی بازار کار
پروژه های دانشجویی در رشته های مختلف
601 مقاله در برق قدرت !!!!!

آرشيو پيوندهاي روزانه


CopyRight| 2009 , powercontrol.LoxBlog.com , All Rights Reserved
Powered By Blogfa | Template By: LoxBlog.Com